Aperitiv picant
PrinteazaAperitiv picant din: carne de berbecut sau de vita, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar, ulei, apa si sare.
- 400 g carne de berbecut sau de vita
- 2 cepe
- cimbru
- patrunjel
- ulei
- sare
- piper
pentru aluat:
- 700 g faina
- drojdie proaspata cat o nuca
- 1 lingurita cu zahar
- 1 cescuta cu ulei
- apa cat cuprinde
- 1/2 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Caleste ceapa în ulei. Adaugă carnea tocată. Presară un praf de sare şi stropeşte cu puţină apă călduţă. Lasă să se înăbuşe bine.
Condimentează cu puţin cimbru şi pătrunjel. Cerne făina. Fă în mijloc o gropiţă în care pune sare şi drojdia dizolvată într-o ceşcuţă cu apă şi zahărul.
Frământă şi toarnă puţin câte puţin apă, până obţii un aluat elastic. La sfârşit, adaugă uleiul şi frământă. Imparte aluatul în bucăţi egale şi modelează grămăjoare.
Intinde tipiile şi pune umplutura de carne. Pliază pe jumătate şi coace-le în cuptor.
Aperitiv picant
Pofta buna!