Aperitiv cu rosii
PrinteazaO reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel.
- 8 roşii
- o ţelină medie
- 100 g caşcaval afumat
- 100 g mozzarella
- sare
- zeama de la 1-2 lămâi
- 2 linguri ulei de măsline
- piper negru măcinat
- o gulie
- 1-2 legături pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se şterg, se taie capacele şi se scoate miezul. Se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătărie. Separat, se curăţă ţelina şi guliile şi se dau pe răzătoarea mare. Se storc de suc si se amestecă cu zeama de lămâie, sarea, piperul şi uleiul de măsline.
Se adaugă caşcavalul, mozzarella şi pătrunjelul tocat mărunt. Se presară pesmetul pe deasupra si se călesc 5 minute, într-o tigaie termorezistentă. Se umplu roşiile cu compoziţia călită.
Aperitiv cu rosii
Pofta buna!