Pasta de scrumbie cu cartof din: scrumbii sărate, cartofi, lămâie. Ingrediente: 500 g scrumbii sărate 2,5 kg cartofi 500 g lămâie Mod de preparare: Scrumbia fară oase şi pieliţă, tăiată în bucăţi, se pune la desărat în apă rece, schimbând apa de mai multe ori. Cartofii se coc şi apoi se scobesc de […]
Aperitiv cu scrumbie si hering
PrinteazaAperitiv cu scrumbie si hering din: hering afumat, fileuri de scrumbie, maioneza, gogosar sau rosie, frunze de salata verde.
Ingrediente:
- 2 fileuri de hering afumat
- 2 fileuri de scrumbie proaspata (congelata)
- 1 ou
- 2 linguri bune de maioneza
- o rosie sau un gogosar din conserva
- citeva frunze de salata verde
Mod de preparare
Aperitiv cu scrumbie si hering: fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou, decorindu-se cu felii mici de fileu afumat.
Fileurile de peste proaspat se fierb in foarte putina apa cu condimente: o foaie de dafin, citeva boabe de piper, o lingurita de otet, sare.
O parte dintre aceste fileuri se taie in bucati mici si se decoreaza cu maioneza si cu felii de rosii sau de gogosari.
Cealalta parte se lasa ca atare, asezindu-se pe platou peste citeva frunze de salata proaspete.
stropeste cu putina zeama de lamaie si se serveste.
Pofta buna!
Canapele cu hering si capere din: canapele, hering, mustar, unt, capere, lamaie, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente Canapele cu hering si capere: 24 canapele 1 cutie de heringi în saramură 7 linguriţă muştar 30 g unt 60 g capere 1/2 lămîie verdeaţă puţin ulei Mod de preparare: Canapelele se prăjesc în ulei şi cand […]
Pofta buna!