Aperitiv cu somon, cascaval si praz
PrinteazaAperitiv cu somon, cascaval si praz din: file de somon afumat, cascaval, piper negru, cartofi, ou, praz sau ceapa verde.
Ingrediente:
- 150 g file de somon afumat
- 200 g caşcaval
- piper negru măcinat
- 4 cartofi
- 1 ou
- 1 fir de praz sau 2 fire de ceapă verde pentru ornat
Mod de preparare:
Razi caşcavalul, îl ambalezi într-o pungă şi îl topeşti în apă care fierbe la bain-marie.
Aşezi caşcavalul pe folie de polietilenă, acoperi cu altă folie sau cu hârtie de copt şi întinzi caşcavalul cu sucitorul, în dreptunghi gros de 5 mm.
Indepărtezi folia de deasupra şi acoperi dreptunghiul de caşcaval cu felii subţiri de somon afumat.
Presari piper şi rulezi strâns, înveleşti ruloul în folie alimentară şi îl răceşti timp de cel puţin 20 de minute.
Speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Decojeşti cartofii fierţi, îi zdrobeşti, îi amesteci cu un ou, sare şi piper după gust.
Cu ajutorul unui cornet cu vârf de steluţă, modelezi pe tava tapetată grămăjoare care vor semăna cu bezelele.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200°C şi le laşi să se rumenească 20 de minute.
Cureţi prazul, îl speli şi foloseşti partea verde. Serveşti feliile de ruladă alături de „bezelele” de cartofi şi decorezi cu inele de praz ori ceapă verde.
Aperitiv cu somon, cascaval si praz
Pofta buna!
Foarte gustos aperitivul asta