Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci
PrinteazaAperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci din: oua, ulei, spanac congelat, smantana, faina, parf de copt, sare, piper, brânză dulce, unt, ciuperci, mărar, gelatina, maghiran sau oregano uscat.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri ulei
- 150 g spanac congelat
- 3 linguri smântână
- 6 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g brânză dulce
- 50 g unt
- 3 linguri smântână
- 1 conservă (400 g) felii de ciuperci
- 1 legătură mărar
- 5 g gelatină
- maghiran sau oregano uscat mărunţit
Mod de preparare:
Pentru blat, căleşti puţin spanacul congelat, până când i se evaporă sucul.
Il toci fin, până obţii un piure. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Freci gălbenuşurile cu uleiul, adaugi spanacul rece, smântână, făina, praful de copt şi, la urmă, albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare.
Torni compoziţia în tava de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, timp de aproximativ 20 de minute.
Pentru oremă, hidratezi gelatina în 100 ml apă, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.
Mixezi brânza cu uptul şi smântână în crema rezultată, încorporezi ciupercile feliate, mărarul fin tocat, condimentele şi gelatina dizolvată.
Tai blatul rece în 3 foi orizontale şi le umpli cu cremă. Ornezi cu maioneză sau cu pastă de roşii.
Porţionezi aperitivul după ce l-ai păstrat în frigider gentru cel puţin 1 oră.
Aperitiv cu spanac, branza dulce si ciuperci
Pofta buna!