Aperitiv cu spanac si branza
PrinteazaAperitiv cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina.
pentru blatul verde:
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- 3 linguri de smantana
- 6 linguri de faina
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri de spanac
- sare
pentru crema:
- 200 g branza feta
- 10 linguri smantana
- 1 cutie mica ciuperci taiate
- marar tocat
- 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Separi ouăle, după care, într-un bol, cele 6 gălbenuşuri le freci cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de soanac tocat mărunt (congelat).
Apoi adaugi 3 linguri de smântână, 6 linguri de făină şi praful de copt. Separat, albuşurile le baţi tare cu mixerul şi le încorporezi treptat în amestecul de gălbenuşuri cu spanac.
Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulară, este de 28×40 cm.
O poţi folosi şi pe cea de la aragaz. Laşi la cuptor cca 20 de minute. Nu trebuie să se rumenească ca să fie gata.
Tai prăjitura aperitiv pe orizontală, în două.
Pentru cremă, amesteci toate ingredientele, inclusiv cu gelatina preparată şi pui crema între foi. Laşi să se închege.
Poţi orna cu ketchup, roşii cherry sau cremă de brânză.
Pofta buna!
O sa incerc aperitivul asta sa vad ce-mi iese!