Aperitiv cu sunca de Praga
PrinteazaAperitiv cu sunca de Praga din: chifle, sunca, avocado, cascaval, ulei, lamaie, sare, piper.
- 4 chifle
- 8 felii şuncă de Parma
- 2 avocado
- 50 g caşcaval
- 2 linguri ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare
- piper colorat
Pentru servire:
- portocale
- salată verde
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Chiflele se taie în două, se prăjesc puţin. Se curăţă cele două bucăţi de avocado, se taie în două, se scot sâmburii, se taie felii şi se zdrobeşte puţin cu furculiţa.
Se împarte pe chifle, se stropeşte cu puţin ulei şi zeamă de lămâie, se presară cu sare şi piper măcinat, se pune deasupra caşcavalul ras.
Feliile de şuncă se înfăşoară în formă de trandafir şi se aşază în mijloc.
Se pun frunze de pătrunjel verde şi se aşază pe salată verde. Se servesc lângă aperitiv felii de portocale sau suc de portocale.
Pofta buna!