Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul
PrinteazaAperitiv cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan, seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si frunze de menta.
- 250 g telemea de vacă mai nesărată
- 1 lingură semințe de susan
- 1 linguriță semințe fenicul
- 3 linguri ulei de măsline
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 vârf de cuțit piper negru măcinat
- 1 castravete lung
- 15 măsline negre fără sâmburi
- câteva frunze proaspete de mentă
- 1 linguriță frunze de mentă uscate
Mod de preparare:
Speli telemeaua, o lași puțin să se scurgă și o tai cubulețe cu latura de aproximativ 3 cm. Prăjești semințele de susan într-o tigaie, până devin aurii.
Le amesteci cu semințele de fenicul, coaja de lămâie și piperul. Treci cubulețele de brânză prin acest amestec, le pui într-o cutie, le acoperi cu un capac și le păstrezi în frigider până a doua zi.
Îmbraci cu acest amestec cubulețele de telemea, pe care le pui într-o cutie cu capac și o bagi la frigider până a doua zi.
Tai castravetele cât mai estetic, în rondele. Presari bucățile de brânză cu mentă uscată mărunțită.
Într-o scobitoare înfingi un cub de brânză, o măslină și o rondelă de castravete.
Așezi aperitivul pe un platou și îl decorezi cu frunze de mentă. Îl servești rece.
Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul
Pofta buna!