Aperitiv testoasa
PrinteazaAperitiv testoasa din: fileuri de cod argintiu, ciabatta cu masline, cascaval, ceapa rosie, ceapa verde, ton in ulei, maioneza, faina, pesmet, oua, paine, lamaie, sare, piper, marar, masline, ulei.
- 4 fileuri de cod argintiu
- 4 chifle ciabatta cu măsline
- 4 felii caşcaval
- 1 ceapă roşie
- 2 fire de ceapă verde
- 1 conservă ton în ulei
- 2 linguri maioneză
- 100 g făină
- 100 g pesmet
- 2 ouă
- 2 felii pâine
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
- mărar şi 3-4 măsline pentru ornat
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Se scurge uleiul din conservă. Se spală peştele, se sărează şi piperează. Se bat ouăle ca la omletă. Se trec fileurile prin făină, apoi prin ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei şi se pun deoparte.
Din cele două felii de pâine se taie bastonaşe de un deget. Se opresc 2-3 fire de ceapă verde; restul se toacă. Se toacă şi 1/2 din ceapa roşie. Se taie 8 rondele de măsline şi se pun pe o farfurie cu 1/2 de ceapă roşie tăiată julien.
Pe o farfurie întinsă se montează aperitivul.
Se taie o chiflă în două, pe prima bucată se pune o linguriţă de pastă cu ton, jumătate dintr-o felie de caşcaval şi un file de peşte cu partea îngustă în afară, pentru formarea capului broaştei. Se pun 2 rondele de măsline pe post de ochi. Peste peşte se adaugă o linguriţă de pastă de ton şi cealaltă parte a chiflei.
Din 1/2 de felie de caşcaval rămasă se taie 4 bastonaşe pentru picioarele broscuţei şi cu restul bucăţelelor de caşcaval se ornează carapacea.
Se ung bastonaşele de caşcaval cu pastă de ton, în diferite modele şi se aranjează pe farfurie într-un colţ. Pe cealaltă parte a farfuriei se ornează cu maioneză, ceapă verde, ceapă roşie, mărar, după imaginaţie.
Pofta buna!