Aperitiv cu varza, morcov si peste
PrinteazaAperitiv cu varza, morcov si peste din: aluat pentru foitaj, oua, susan, macrou, condimente pentru peşte, varza alba, varza rosie, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare, piper negru, maioneza.
Ingrediente:
- 500-700 g aluat pentru foitaj
- 1 ou
- 3-4 linguri susan
- 4 fileuri de macrou
- condimente pentru peşte
- 1 varză mică albă
- 1 varză mică roşie
- 2 morcovi
- lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- opţional, 1 lingură maioneză
Mod de preparare:
Realizezi 4 conuri din hârtie de copt, în 3 straturi suprapuse, pentru a-şi păstra forma.
Tai aluatul pentru foitaj în fâşii de circa 1 1/2 cm. Imbraci conurile de hârtie în aluat, le aşezi în tavă, le ungi cu ou bătut şi presari susan.
Coci conurile în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu pentru alte 15-20 de minute.
După ce conurile s-au răcit în tavă, poţi să îndepărtezi hârtia de copt din interior.
Presari fileurile de macrou cu condiment pentru peşte şi le frigi într-o tigaie antiaderentă.
După ce se răcesc, desfaci fileurile în fâşii subţiri.
Cureţi şi speli legumele. Toci varza fideluţă. Dai macroul pe râzătoare.
Amesteci legumele cu macroul fript, ulei de măsline şi zeamă de lămâie după gust, eventual şi cu maioneza.
Umpli conurile cu salată, chiar înainte de a le servi.
Aperitiv cu varza, morcov si peste
Pofta buna!