Aperitiv cu varza, morcov si peste

Printeaza

Aperitiv cu varza, morcov si peste dinaluat pen­tru foitaj, oua, susan, macrou, condi­mente pentru peşte, varza alba, varza rosie, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare, piper negru, maioneza.

Aperitiv_cu_varza_morcov_si_peste

Ingrediente:

  •  500-700 g aluat pen­tru foitaj
  •  1 ou
  •  3-4 linguri susan
  •  4 fileuri de macrou
  •  condi­mente pentru peşte
  •  1 varză mică albă
  •  1 varză mică roşie
  •  2 morcovi
  •  lămâie
  •  ulei de măsline
  •  sare
  •  piper negru măcinat
  •  opţional, 1 lingură maioneză

 

Mod de preparare:

Realizezi 4 conuri din hârtie de copt, în 3 straturi suprapuse, pentru a-şi păstra forma.

Tai aluatul pentru foitaj în fâşii de circa 1 1/2 cm. Imbraci conurile de hârtie în aluat, le aşezi în tavă, le ungi cu ou bătut şi presari susan.

Coci conurile în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu pentru alte 15-20 de minu­te.

După ce conurile s-au răcit în tavă, poţi să înde­părtezi hârtia de copt din interior.

Presari fileurile de macrou cu condiment pentru peşte şi le frigi într-o tigaie antiaderentă.

După ce se răcesc, des­faci fileurile în fâşii subţiri.

Cureţi şi speli legumele. Toci varza fideluţă. Dai macroul pe râzătoare.

Amesteci legumele cu ma­croul fript, ulei de măsline şi zeamă de lămâie după gust, eventual şi cu maio­neza.

Umpli conurile cu salată, chiar înainte de a le servi.

 

Aperitiv cu varza, morcov si peste

Aperitiv_cu_varza_morcov_si_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.