Somon Teriyaki – Deliciu Asiatic din: file de somon, sos teriyaki, zahar brun, mirin, sake, ulei de susan, seminte de susan, ceapa verde. Pregătiți-vă să vă bucurați de o explozie de arome asiatice cu rețeta noastră de somon Teriyaki. Acest preparat aduce o combinație perfectă de dulce și sărat, împreună cu notele distinctive ale sosului […]
Aperitiv: Vinete umplute
PrinteazaAperitiv: Vinete umplute din: vinete, ceapa, rosii, ardei gras, sare, piper, chimen si ulei.
Ingrediente:
- 1 kg vinete
- 1 ceapa
- 5 rosii
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- 1/3 lingurita chimen
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli vinetele şi le tai în două pe lungime. Scoţi miezul din interior, cu ajutorul unei linguriţe, lăsând şi pe coajă un strat subţire.
Prăjeşti apoi vinetele în ulei, pe ambele părţi, până se înmoaie puţin.
Pregăteşti umplutura aşa:
Miezul scos de la vinete îl toci mărunt. Tai ceapa peştişori. De- cojeşti roşiile şi le tai cuburi. Ardeiul gras îl tai cuburi mici. înăbuşi ceapa în ulei şi apa în cantităţi egale.
Adaugi vinetele şi ardeiul gras şi le căleşti până se înmoaie. Pui roşiile şi asezonezi cu sare, piper şi chimen.
Continui călirea încă 4 minute, apoi opreşti focul. Cu pasta obţinută umpli vinetele şi aşezi deasupra felii de roşii.
Pui vinetele într-o tavă şi o introduci la cuptor pentru 20-25 minute. Serveşti vinetele calde. Sunt gustoase şi hrănitoare.
Aperitiv: Vinete umplute
Pofta buna!
Istoria Bucătăriei Indiene: Descoperă Variații Regionale și Preparate Tradiționale – Ghid Complet
Istoria Bucătăriei Indiene: Descoperă Variații Regionale și Preparate Tradiționale – Ghid Complet. Când vorbim despre bucătăria indiană, intrăm într-un univers culinar vast și colorat, în care fiecare ingredient, fiecare mirodenie, și fiecare metodă de gătit își spune propria poveste. Originile Antice Bucătăria indiană, cu rădăcini ce datează de mii de ani, este profund influențată de […]