Aperitiv cu vinete
PrinteazaAperitiv cu vinete din: vinete, usturoi, busuioc, otet de mere, ulei de masline, sare si paine.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 3 căţei de usturoi mari
- o rămurică de busuioc
- 1 linguriţă cu oţet de mere
- 1/2 pahar cu ulei de măsline
- sare
- pâine proaspătă
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele, tăiaţi-le în jumătăţi pe lung, daţi-le cu o linguriţă de sare apoi lăsaţi-le pe planşetă să se scurgă puţin.
Tocaţi fin rămurica de busuioc şi transformaţi usturoiul în mujdei. Peste busuioc şi usturoi puneţi oţet, ulei, sare şi amestecaţi bine până obţineţi un sos.
Spălaţi jumătăţile de vinete, coaceţi-le pe ambele părţi pentru câteva minute.
Combinaţi vinetele cu sosul de busuioc, aşezaţi-le într-un castron şi puneţi-le în frigider pentru câteva ore.
Serviţi-le pe felii de pâine uşor rumenite şi decorate cu sosul apetisant!
Aperitiv cu vinete
Pofta buna!