Aperitiv
PrinteazaAperitiv din: creveti, calamari, midii, sola, patrunjel, lamaie, ulei.
- un kg creveti
- 300 g calmari
- 100 g midii
- 100 g solă
- o rădăcină mică de pătrunjel
- o lămâie stoarsă
- un păhărel de ulei de măsline
- sare
Sos verde:
- pătrunjel verde
- ton în ulei (conservă)
- scrumbie (sărată sau afumată)
- capere
- ardei iuţi în oţet
- câţiva căţei de usturoi
- puţin oţet
Mod de preparare:
Fierbe crevetele într-un vas, iar în alt vas fierbe calmarii, midiile şi sola. Pune-le împreună într-un castron şi condimentează cu ulei şi zeamă de lămâie. Presară pătrunjel tocat.
Separat, prepară un sos din ton şi scrumbie (amestecate cu uleiul scurs de la ton), capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi puţin oţet.
Se serveşte sosul alături de peştele fiert şi fructele de mare.
Pofta buna!