Aperitive cu branza, andive si nuca
PrinteazaAperitive cu branza, andive si nuca din: andive mici, brânză dulce sau cremă de brânză, mere acrişoare, coaja şi zeama de lămâie verde, smântână degresată, piper alb macinat, miez de nuca.
Ingrediente:
- 6 andive mici, de preferat roşii
- 200 g brânză dulce sau cremă de brânză
- 2 mere acrişoare
- coaja şi zeama de la 1 lămâie verde
- 4 linguri smântână degresată
- piper alb măcinat
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Pui miezul de nucă într-o tavă, în cuptorul încălzit la foc mic şi le prăjeşti puţin.
După ce se răcesc, le mărunţeşti cu cuţitul. Desfaci andivele în frunze, îndepărtându-le pe cele mai veştede, de la suprafaţă.
Pe cele mai mici, din interior, care nu pot fi transformate în bărcuţe, le opăreşti, le scurgi şi le tai în fâşii, după care le stropeşti cu zeama de lămâie verde. Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe cât mai mici.
Le stropeşti cu zeama de lămâie rămasă. Amesteci brânza dulce cu miezul scurs al andivelor, merele, coaja rasă de lămâie verde, smântână şi puţin piper.
Umpli andivele cu această pastă şi presari deasupra nuci. Le oferi spre consum după ce le-ai păstrat 1/2 oră în frigider.
Aperitive cu branza, andive si nuca
Pofta buna!