Aperitive cu branza, andive si nuca

Printeaza

Aperitive cu branza, andive si nuca din: andive mici, brânză dulce sau cremă de brânză,  mere acrişoare, coaja şi zeama de lămâie verde, smântână degresată, piper alb macinat, miez de nuca.

Aperitive_cu_branza_andive_si_nuca

Ingrediente:

  • 6 andive mici, de preferat roşii
  • 200 g brânză dulce sau cremă de brânză
  • 2 mere acrişoare
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie verde
  • 4 linguri smântână degresată
  • piper alb măcinat
  • 100 g miez de nucă

 

 

Mod de preparare:

Pui miezul de nucă într-o tavă, în cuptorul încălzit la foc mic şi le prăjeşti puţin.

După ce se răcesc, le mărunţeşti cu cuţitul. Desfaci andivele în frun­ze, îndepărtându-le pe cele mai veştede, de la suprafa­ţă.

Pe cele mai mici, din interior, care nu pot fi transformate în bărcuţe, le opăreşti, le scurgi şi le tai în fâşii, după care le stro­peşti cu zeama de lămâie verde. Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe cât mai mici.

Le stropeşti cu zeama de lămâie rămasă. Amesteci brânza dulce cu miezul scurs al andivelor, merele, coaja rasă de lămâie verde, smântână şi puţin piper.

Umpli andivele cu această pastă şi presari deasupra nuci. Le oferi spre consum după ce le-ai păstrat 1/2 oră în frigider.

Aperitive cu branza, andive si nuca

Aperitive_cu_branza_andive_si_nuca

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.