Aperitive cu branza si ardei gras

Printeaza

Aperitive cu branza si ardei gras din: brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă), smântână, ardei gras roşu, ardei gras galben, şalotă, castraveţi muraţi, usturoi, sare de mare, ouă, iaurt de băut, făină, sare.

 

Ingrediente:

  • 300 g brânză halloumi (sau altă brânză semigrasă de oaie şi vacă)
  • 3 linguri de smântână
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 şalotă
  • 3 castraveţi muraţi
  • 1 căţel de usturoi
  • sare de mare

Ingrediente pentru aluat:

  • 5 ouă
  • 400 g iaurt de băut
  • 9 linguri de făină
  • sare

Mod de preparare:

Bate ouăle cu sarea şi încorporează iaurtul. Adaugă făina cernută şi amestecă.

Imparte aluatul în două şi aşază-l în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Dă-le 25 de minute la cup­torul preîncălzit.

Intre timp, rade şi pasează brânza cu smântână, ustu­roiul tocat fin, ceapa tăiată julien, ardeii şi castraveţii cubuleţe.

Când s-a răgit aluatul, taie-l în pătrate cu latura de 10 cm.

Pune pe fiecare câte o lingură din amestecul de brânză. Aşază deasupra alt pştrat de aluat.

Dă-le cu sare de mare râşnită şi ornează cu pătrunjel.

 

Aperitive cu branza si ardei gras

Canape_uri_cu_branza_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.