Aperitive cu branză si cascaval
PrinteazaO reteta gustoasa de aperitive cu:apa, ulei, faina, oua, branza, mascarpone, telemea de oaie, susan, smantana, marar, cascaval, patrunjel.
- 200 ml apă
- 75 ml ulei
- 125 g făină
- 3 ouă
Ingrediente umplutură:
- 200 g brânză mascarpone
- 100 g telemea de oaie
- 20 g susan
- 4 linguriţe smântână
- o legătură mărar
- 30-40 g caşcaval
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Apa şi uleiul se pun într-o cratiţă şi se fierb în clocot. Se adaugă făina cernută şi se amestecă repede ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se adaugă ouăle unul câte unul. Se amestecă bine şi apoi se pun în tavă cu ajutorul unui poş.
Se bagă în cuptorul încins în prealabil şi se coc la temperatură de aproximativ 200°C. După ce s-au umflat s-au copt, se scot şi se lasă să se răcorească, apoi se taie uşor, astfel încât să se poată umple.
Separat, se pune crema de brânză într-un bol, se amestecă cu smântână, mărarul tocat mărunt şi cu telemeaua rasă şi se pasează cu blenderul. Se umplu gogoşelele cu crema de brânză şi se ornează cu brânza rasă şi frunzuliţele de pătrunjel.
Aperitive cu branză si cascaval
Pofta buna!