Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste
PrinteazaPlacinta cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon, file de crap, smantana, albusuri, marar si sare.
pentru aluat:
- 200 g unt
- 380 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 2 galbenusuri
pentru umplutura:
- 1 morcov mare
- 150 g broccoli
- 400 g somon
- 200 g file de crap
- 200 ml smantana (12% grasime)
- 2 albusuri
- 1 lingura marar tocat
- sare
Mod de preparare:
Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted, îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece timp de o oră. Cureţi morcovul şi desfaci broccoli în bucheţele. Fierbi morcovul în apă cu sare şi la finalul fierberii adaugi broccoli.
După cinci minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi carnea de peşte de eventualele oase. Mixezi 2/3 din somon şi încorporezi în pastă albuşurile bătute spumă. Adaugi carnea de crap şi restul de somon tăiate cubuleţe, smântână, mărarul, condimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi.
In cele din urmă, adaugi morcovul tăiat cubuleţe, broccoli şi amesteci. Intinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă mică unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat.
Introduci vasul în cuptor şi o coci 15 minute. Când se rumeneşte puţin, reduci temperatura la 140° C şi continui coacerea încă 20 de minute.
Placinta cu peste
Pofta buna!