Aperitive cu cremă de caşcaval
PrinteazaAperitive cu cremă de caşcaval din: lapte, apa, unt, faina, oua, sare, cascaval, unt, verdeata.
pentru aluat:
- 1/2 pahar lapte
- 1/2 pahar apa
- 150 g unt
- 140 g faina
- 5 oua
- 1 praf de sare
pentru crema:
- 200 ml lapte
- 1 1/2 lingura faina
- 200 g cascaval
- 250 g unt
- 1 lingurita verdeata tocata
Mod de preparare:
Pui la fiert apa, laptele, untul şi sarea. Când clocotesc, iei vasul de pe foc, adaugi făina şi amesteci energic, până se formează un aluat potrivit de moale, care se desprinde de cratiţă.
Când s-a răcit compoziţia, încorporezi ouăle unul câte unul.
Pui aluatul într-un cornet şi, în tava neunsă, faci grămăjoare de aluat cât o nucă. Inţepi fiecare grămăjoară cu un beţişor pe care îl laşi în aluat până scoţi din cuptor gogoşelele.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 5 minute, apoi la foc mediu încă 12 minute.
Pentru cremă, amesteci laptele rece cu făina. Pui amestecul pe foc şi mixezi până se îngroaşă.
Când sosul alb s-a răcit, îl mixezi în blender împreună cu 100 g caşcaval, verdeaţa şi untul.
Pui pasta într-un cornet şi umpli gogoşelele prin găurile pe care le-ai făcut. Decorezi cu caşcaval ras.
Aperitive cu cremă de caşcaval
Pofta buna!