Aperitive cu branza Gruyere
PrinteazaAperitive cu branza Gruyere din: branza gruyere, faina, oua, usturoi, paine, piper ca cayenne, nucsoara, vin, lichior de cirese, arpagic, castraveciori, ulei.
- 600 g brânză de Gruyere sărată
- 30 g făină
- două ouă
- un căţel de usturoi zdrobit
- opt felii de pâine de ţară (decupate în bucăţi rotunde de 8-10 cm în diametru)
- piper de cayenne
- nucşoară
- 25 ml vin alb
- 25 ml kirsch (lichior de cireşe)
- castraveciori şi arpagic la oţet
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Daţi brânza pe râzătoare, apoi adăugaţi făina, ouăle, usturoiul, condimentele, vinul alb şi kirsch-ul. Amestecaţi până devine o pastă omogenă şi compactă.
Impărţiţi pasta în opt, apoi tartinaţi cu ea fiecare felie, aşezând-o astfel încât să ia forma unei boite rotunjite şi având grijă să se lipească bine de felia de pâine.
Incălziţi uleiul într-o tigaie, aduceţi la temperatura de 180°C şi prăjiţi benieurile astfel formate până se auresc pe ambele părţi. Se servesc imediat, fierbinţi, împreună cu castraveciori şi arpagic la oţet.
Benieuri Malakoff
Pofta buna!