Aperitive cu branza, sunca si struguri
PrinteazaAperitive cu branza, sunca si struguri din: brânză dulce degresată, telemea de oaie, pătrunjel verde, caşcaval felii, piper alb, unt, sare, ulei, sunca, struguri albi şi roşi, miez de nucă, boia dulce.
- 250 g brânză dulce degresată
- 100 g telemea de oaie
- 2 linguri pătrunjel verde
- 2o0 g caşcaval felii
- piper alb
- 100 g unt
- sare
- ulei
- 100 g suncă felii
- 100 g struguri albi şi roşi
- 100 g miez de nucă pentru decor
- 1 linguriţă boia dulce penţru decor
Mod de preparare:
Mixezi brânza dulce cu untul şi cu telemeaua dată pe răzătoarea mică. Adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt, piper şi sare, dacă mai este nevoie, şi omogenizezi bine.
Ungi o formă de chec cu ulei şi o tapetezi cu felii de caşcaval. Pui 1/3 din feliile de şuncă pe fundul formei şi torni jumătate din crema de brânză.
Aşezi jumătate din strugurii spălaţi în prealabil. Pui jumătate din caşcavalul rămas şi a doua treime din feliile de şuncă.
Torni restul de brânză, pui strugurii rămaşi, acoperi cu felii de şuncă şi de caşcaval. Dai la frigider să se întărească peste noapte. O răstorni, o decorezi cu boia de ardei şi cu nuci mărunţite.
Aperitive cu branza, sunca si struguri
Pofta buna!