Aperitive cu crema de branza, avocado si masline
PrinteazaAperitive cu crema de branza, avocado si masline din: apa, faina, unt, oua, ulei, avocado, zeama de lamaie, usutroi, masline verzi cu ardei, sare, branza feta.
- 80 ml apa
- 50 g faina
- 40 g unt
- 2 oua, la temperatura camerei
- ulei pentru uns
Pentru crema:
- 1 avocado foarte copt
- 2 linguri zeama lamaie
- 1 catel usturoi, pisat
- felii de masline verzi cu ardei
- sare
- 200 g branza feta
Mod de preparare:
Pui apa si untul intr-o cratia pe baie de aburi si lasi sa se topeasca. Adaugi faina cernuta si amesteci. Lasi la foc mic 1-2 minute. Dai deoparte. Bati un ou intr-un bol si dai deoparte.
Pe celalalt il mixezi in alt bol, apoi il pui in compozitia de faina si bati bine. Treptat torni din oul dat deoparte si mixezi. Incingi cuptorul.
Ungi o tava cu ulei si, cu un pos, formezi „scoici“ din atuat. Daca ti-a mai ramas ou, ungi fiecare forma. Lasi la cuptor 25 de minute pana devin aurii.
Scoti din cuptor, crestezi pe fiecare ca sa iasa aburul, le bagi iar in cuptor 15 minute pentru a se usca. Le scoti si le lasi sa se raceasca.
Pentru crema tai avocado-ul in doua, elimininand samburele si coaja. Le pui intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie, branza feta, usturoiul si sare, dupa gust.
Mixezi pana obtii o compozitie cremoasa. Tai „scoicile“ pe jumatate si le umpli cu crema de branza si feliile de masline. Le servesti reci.
Aperitive cu crema de branza, avocado si masline
Pofta buna!