Aperitive cu gorgonzola si nuca
PrinteazaAperitive cu gorgonzola si nuca din: aluat, ou, gorgonzola, telina, zeama de lamaie, miez de nuca, radicchio, unt.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 1 ou
- 150 g gorgonzola
- 50 g telina
- zeama de la 1/2 lamaie
- 20 g miez de nuca
- 25 g radicchio rosie
- 1 lingura unt pentru tava
Mod de preparare:
Tai discuri de aluat cu un pahar, iar în mijlocul lor discuri mai mici şi mai subţiri, astfel încât pe bază să îţi rămână discul mare întreg şi câteva straturi de foitaj să se desprindă cu uşurinţă. Intr-o tavă unsă cu unt, aşezi discurile de aluat, le ungi cu ou bătut şi le coci 20 de minute, la foc iute.
In golurile formate repartizezi gorgonzola, nucile, felioare de ţelină stropite cu zeamă de lămâie şi fâşii înguste de radicchio. Poţi să decorezi platoul şi preparatul cu frunze de pătrunjel fin tocat.
Aperitive cu gorgonzola si nuca
Pofta buna!
Bune aperitivele astea
Foarte bune aperitivele