Aperitive cu icre de cod

Printeaza

Aperitive cu icre de codAperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare.

Ingrediente:

  • 200 g icre de cod
  • 1 lămâie
  • 1 limetă
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 250 g făină
  • 300 ml lapte
  • 3 ouă
  • 12 g drojdie
  • 20 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul, amestecă 300 ml lapte la temperatura camerei cu 12 g drojdie. Lasă să se odihnească.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un bol, pune 25 g făină, 1 linguriţă cu sare şi 3 gălbenuşuri. Amestecă bine, apoi încorporează laptele treptat. Lasă să se odihnească timp de 4 ore.

Bate albuşurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi încorporează-le uşor în aluat.

Pentru umplutură, amestecă icrele cu sucul de la o jumătate de lămâie, apoi amestecă-le treptat cu 300 ml ulei, până obţii consistenţa unei maioneze. Când icrele devin ferme, adaugă o lingură de smântână.

Lasă compoziţia la frigider 1 oră.

Intr-o tigaie, topeşte untul la foc mediu. Cu lingura ia grămezi mici din compoziţia de aluat, aplatizează-le pentru a obţine cercuri cu diametrul de 6 cm şi prăjeşte-le 1 minut şi jumătate pe fiecare parte.

Lasă-le să se răcească, apoi umple-le cu icre. Decorează-le cu felii de limetă.

 

Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.