Aperitive cu icre de cod
PrinteazaAperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare.
Ingrediente:
- 200 g icre de cod
- 1 lămâie
- 1 limetă
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 250 g făină
- 300 ml lapte
- 3 ouă
- 12 g drojdie
- 20 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pentru a pregăti aluatul, amestecă 300 ml lapte la temperatura camerei cu 12 g drojdie. Lasă să se odihnească.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un bol, pune 25 g făină, 1 linguriţă cu sare şi 3 gălbenuşuri. Amestecă bine, apoi încorporează laptele treptat. Lasă să se odihnească timp de 4 ore.
Bate albuşurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi încorporează-le uşor în aluat.
Pentru umplutură, amestecă icrele cu sucul de la o jumătate de lămâie, apoi amestecă-le treptat cu 300 ml ulei, până obţii consistenţa unei maioneze. Când icrele devin ferme, adaugă o lingură de smântână.
Lasă compoziţia la frigider 1 oră.
Intr-o tigaie, topeşte untul la foc mediu. Cu lingura ia grămezi mici din compoziţia de aluat, aplatizează-le pentru a obţine cercuri cu diametrul de 6 cm şi prăjeşte-le 1 minut şi jumătate pe fiecare parte.
Lasă-le să se răcească, apoi umple-le cu icre. Decorează-le cu felii de limetă.
Aperitive cu icre de cod
Pofta buna!