Aperitive cu icre si masline
PrinteazaAperitive cu icre si masline din: icre de stiuca, ulei, zeama de lamaie, ceapa verde, apa minerala, ardei capia, lamai, masline.
- 2 linguri icre sarate de stiuca
- 300-350 ml ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata
- 2-3 linguri apa minerala
- 1 ardei capia mic
- 2 lamai
- cateva masline negre
Mod de preparare:
Mixezi icrele de ştiucă până când o parte din ele se zdrobesc şi se formează o pastă vâscoasă. Torni câte o picătură de ulei şi continui să mixezi fără să schimbi sensul. Când ai încorporat tot uleiul, iar icrele s-au întărit, adaugi treptat zeama de lămâie şi apa minerală, care va face icrele mai pufoase.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o încorporezi în salata de icre. Omogenizezi icrele şi le păstrezi în frigider, până în momentul servirii. Speli ardeiul şi lămâia. Tai lămâia în rondele fine, de 5 mm şi ardeiul în inele groase de 1 cm.
Pui feliile de lămâie pe un platou şi, cu ajutorul unui cornet pentru ornat, faci floricele din icre şi pui în jurul lor câte un inel de ardei, iar în mijloc câte o măslină.
Aperitive cu icre si masline
Pofta buna!
Uite niste idei bune de aperitive