Aperitive cu legume si parmezan
PrinteazaAperitive cu legume si parmezan din: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar.
- 500 g cartofi
- 100 g făină
- 100 g parmezan
- 1 pliculeţ praf de copt
- 2 ouă
- 60 ml lapte dulce
- 200 ml iaurt
- 2 castraveţi
- 2 căţei de usturoi
- 300 g brânză de capră
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea şi se pun într-o strecurătoare. Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un castron împreună cu făina. Se presară parmezanul ras şi praful de copt, se adaugă laptele dulce rece şi ouăle.
Se condimentează şi se mixează totul bine, ca să se încorporeze toate ingredientele. Se încinge o formă de gofre, se toarnă aluat şi se coace. Se procedează la fel cu restul aluatului, se aşază gofrele pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Iaurtul se amestecă împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, şi cu castraveţii daţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi scurşi de suc. Se presară mărar tocat, sare şi piper după gust.
Pofta buna!