Aperitive cu nuci, gorgonzola si miere
PrinteazaAperitive cu nuci, gorgonzola si miere din: oua, lapte, unt, faina, sare, gorgonzola, nuci, smantana, miere.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 200 g făină
- sare
Pentru umplutură:
- 150 g gorgonzola
- 50 g nuci tocate
- 3 linguri smântână
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Pui la fiert laptele cu untul şi un praf de sare.
Când încep să fiarbă, adaugi toată făina, în prealabil cernută şi le amesteci energic, până când aluatul se desprinde de pereţii vasului, adunându-se sub forma unei sfere.
Iei vasul de pe foc şi laşi aluatul să se răcească până ajunge la temperatura camerei, încorporezi ouăle pe rând, omogenizând după fiecare.
Pui într-un poş aluatul obţinut şi faci grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele.
Le coci în cuptorul încălzit, pentru 20 de minute la foc iute (200 °C), apoi alte 10 minute la foc mediu (180 °C), până se rumenesc uşor.
Le laşi să se răcească, apoi le tai în jumătate pe orizontală şi le umpli cu o pastă de gorgonzola amestecată cu smântână şi nuci tocate.
Aşezi gogoşelele pe un platou şi le decorezi cu miez de nucă şi cu un fir subţire de miere.
Aperitive cu nuci, gorgonzola si miere
Pofta buna!