Aperitive cu somon, icre negre si piersica
PrinteazaAperitive cu somon, icre negre si piersica din: baghetă franţuzească, somon afumat, unt sau margarină tartinabilă, icre negre sau roşii, busuioc sau de rozmarin, pancetta sau kaizer, piersici decojite din compot, mentă verde sau alte verdeţuri proaspete, frunze verzi de arpagic.
Ingrediente:
- 1 baghetă franţuzească de 200 g
- 1 file de somon afumat
- 50 g unt sau margarină tartinabilă
- 2 linguri icre negre sau roşii
- câteva frunze de busuioc sau de rozmarin
- câteva felii de pancetta sau kaizer
- 4 jumătăţi de piersici decojite din compot
- 2-3 fire de mentă verde sau alte verdeţuri proaspete
- câteva frunze verzi de arpagic
Mod de preparare:
Tai felii de baghetă groase de 2 cm şi le prăjeşti circa 10 minute, în cuptorul încins, la foc mediu, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când s-au mai răcit, le ungi cu unt. Pe o treime din feliile de baghetă aşezi cubuleţe de somon afumat şi decorezi cu fire de arpagic verde.
Intinzi în strat fin icre negre sau roşii pe 1/3 din feliile de baghetă şi decorezi cu frunze verzi de busuioc. Dacă doreşti, poţi să pui un sfert de felioară de lămâie.
Pe feliile rămase, pui câte o felie de pancetta, câteva felioare de piersică din compot şi decorezi cu frunzuliţe de mentă. Ţi se poate părea o combinaţie curioasă, dar este chiar plăcută.
Aşezi pe platouri tartinele, astfel încât să obţii o paletă de culori cât mai agreabilă şi toţi oaspeţii să aibă acces la cele trei feluri de aperitive.
Frunzele de plante aromatice pe care le foloseşti pentru decor au şi rolul de a uşura digestia. Busuiocul, maghiranul, oregano şi menta sunt cele mai bune alegeri.
Aperitive cu somon, icre negre si piersica
Pofta buna!