Aperitive cu şuncă
PrinteazaO reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii, marar, ulei.
- 300 g brânză telemea
- 200 g măsline feliate
- 4 roşii
- 300 g şuncă feliată
- 280 g făină
- 3 ouă
- 500 ml lapte dulce
- un vârf de linguriţă cu sare
- piper
- 100 g muştar dulce
- 100 g suc de roşii
- mărar
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun laptele dulce rece, ouăle, sarea, piperul după gust şi făina. Se mixează până se încorporează toate ingredientele şi se lasă să stea zece minute. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă compoziţie, rotindu-se tigaia ca să se împrăştie aluatul peste tot.
Se coace pe ambele părţi, având grijă să nu se ardă şi se procedează la fel cu restul compoziţiei. Se aşază pe fiecare clătită felii de şuncă, se ung cu muştar şi suc de roşii, se presară mărar tocat şi se rulează.
Se prind clătitele din loc în loc cu o scobitoare şi se taie rondele cu un cuţit ascuţit. Se înfige în scobitoare câte o bucată de brânză telemea, se aşază rondele de măsline şi se servesc imediat.
Aperitive cu şuncă
Pofta buna!