Aperitive din cartofi
PrinteazaAperitive din cartofi din: cartofi, broccoli, oua, lapte, cascaval, telemea, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 broccoli (250 g congelat)
- 2 oua
- 1 cana cu lapte
- 50 g cascaval
- 100 g telemea
- 50 g unt
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, spală-i şi taie- i în cubuleţe. Pune-i la fiert în apă cu sare. Desfă broccoli în bucheţele, dă-le printr-un jet de apa si pune-le la fiert intr-un alt vas, dar numai vreo 5-10 minute, scurge-le.
Scurge cartofii dupa ce s-au fiert, adauga sare, untul si laptele si paseaza-i nu foarte fin, apoi adauga broccoli taiat marunt si verdeata.
Rade cascavalul si branza, bate ouale si incorporeaza totul in compozitie.
Pune compozitia in forme rotunde (po fi de briose). Da-le la cuptor, la foc mediu, pana ce se rumenesc deasupra. Scoate-le din forme dupa racire.
Aperitive din cartofi
Pofta buna!