Aperitive din creveti cu miere
PrinteazaAperitive din creveti cu miere din: creveti, usturoi, paine, masline, miere, patrunjel, sare, piper.
- 32 creveţi
- 1 căţel de usturoi
- 1 pâine
- ulei de măsline
- miere
- 4 rămurele de pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Foloseşte pâine mai veche de o zi, pe care o tai în felii. Curăţă usturoiul, taie-l în jumătate şi freacă feliile de pâine cu el. Spală pătrunjelul şi usucă-l bine. Curăţă creveţii, înlăturând capete şi cozile. Intr-o tigaie, pune 3 linguri cu ulei de măsline şi prăjeşte feliile de pâine pe ambele părţi.
Lasă-le să se scurgă pe un prosop de hârtie şi să se răcească. Crestează creveţii în două, fără a-i deschide.
Prăjeşte-i la foc mare, adăugând 2 linguri cu miere. Lasă-i să se caramelizeze 2 minute, amestecând continuu.
Pune câte 2 bucăţi de creveţi pe fiecare felie de pâine, sărează şi piperează. Decorează cu frunze de pătrunjel.
Aperitive din creveti cu miere
Pofta buna!