Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci

Printeaza

Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Aperitive_din_ficat_de_pasare_cu_ciuperci

  • 20 g ciuperci negre uscate
  • 1 salota
  • 15 margarina
  • 20 g ficat de pasare
  • 150 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Puneţi ciupercile la înmuiat într-un bol cu apă caldă, timp de 30 de minute. Scurgeţi şi ştergeţi ciupercile. Lăsaţi-le întregi pe cele mici şi tăiaţi-le pe cele mari bucăţele. Curăţaţi şi tocaţi fin şalota. Puneţi margarina la topit într-o crăticioară. Adăugaţi şalota şi ciupercile şi lăsaţi să se rumenească împreună, pe foc mic, timp de 15-20 de minute, amestecînd din timp în timp, pînă se înmoaie bine.

Incălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi şi desfaceţi ficăţeii, înlăturînd vinele şi pieliţele. Pasaţi fi­catul cu mixerul, 2-3 minute, împreună cu brînza de vaci şi ouăle, pentru a obţine o pastă fină. Adăugaţi ciupercile, şalota, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine.

Ungeţi uşor cu ulei 4 forme. Turnaţi preparatul, aşezaţi formele pe o tavă umplută pe jumătate cu apă şi băgaţi tava la cuptor. Lăsaţi la copt circa 35 de minute. Răsturnaţi formele deasupra unor farfurii încălzite şi serviţi cald, ca antreu, cu sos de brînză de vaci şi hasmaţuchi.

Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci

Aperitive_din_ficat_de_pasare_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. BUne de pus pe masa

  2. Merita incercate aperitivele astea

  3. Interesante aperitivele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.