Aperitive dulci cu mure
PrinteazaAperitive dulci cu mure din: mure, lapte dulce, unt, sare, faina, oua, lamai, zahar, amidon, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra, nucsoara, menta verde.
- 400 g mure
- 225 ml lapte dulce
- 125 g unt
- 3 g sare
- 140 g făină
- 7 ouă
- două lămâi
- 50 g zahăr tos
- 15 g amidon
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 2 g scorţişoară
- zahăr pudră
- nucşoară
- mentă verde
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă trei ouă cu 120 ml lapte, amidonul şi puţină sare. Se adaugă sucul şi coaja rasă de lămâie, scorţişoara şi se fierb la bain-marie până se îngroaşă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească complet, se amestecă bine cu zahărul vanilinat, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minim o oră. într-o oală se amestecă laptele rămas cu unt şi sare şi se fierb. Când au dat în clocot se iau de pe foc, se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură până se obţine un aluat tare, care se desprinde de pereţii oalei.
Se pune din nou pe foc, se ţine două-trei minute la foc minim amestecând continuu apoi se lasă să se răcească. Când este călduţ se adaugă pe rând ouăle rămase, mixând bine după fiecare.
Se pune aluatul într-un pistol pentru fursecuri, se toarnă grămăjoare pe o tavă şi se introduc în cuptor. Se coc 30 de minute, se lasă să se răcească apoi se umplu cu crema de lămâie şi mure.
Aperitive dulci cu mure
Pofta buna!