Platou de Aperitive cu Fructe de Mare din: midii, creveti, fructe de mare, fructe uscate, nuci, lamaie, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Pentru o ocazie specială sau pentru a impresiona invitații la următoarea petrecere, un platou gourmet de aperitive poate fi alegerea perfectă. Ingrediente (pentru platoul de aperitive): 100g midii, gătite și curățate 100g […]
Aperitive cu legume la gratar si ton
PrinteazaAperitive cu legume la gratar si ton din: ton, dovlecel, vanata, ardei, masline fara samburi, capere, nuci de pin, sare de mare, piper negru, oţet balsamic, arpagic, usturoi, ou, ulei de măsline extravirgin, lămâie.
Ingrediente:
- 320g de ton în suc natural
- 2 dovlecei mari
- 1 vânătă
- 2 ardei
- 1 pumn de măsline fără sâmburi
- capere
- 30g de nuci de pin
- sare de mare
- piper negru
- oţet balsamic
- arpagic
Pentru sosul de usturoi:
- 2 căţei de usturoi
- sare
- un gălbenuş de ou
- ulei de măsline extravirgin
- sucul de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pentru sos, se curăţă usturoiul şi se pisează într-un mojar cu un praf de sare, până devine o pastă moale.
Se adaugă gălbenuşul şi sucul de lămâie, apoi se adauga ulei de măsline puţin câte puţin, pentru a obţine o consistenţă cremoasă. Odată gata, păstraţi sosul la frigider.
Se tăie dovlecelul pe lungime, se feliază fin vinetele şi se taie ardeii in jumatate pe lungime.
Se gătesc la grătar toate legumele şi se condimentează cu sare, piper şi câteva picături de oţet balsamic.
Se prepară umplutura, amestecând tonul, măslinele, caperele şi seminţele de pin. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se pune câte o lingură de umplutură pe flecare feiie de legume grill, se rulează şi se fixează cu o scobitoare sau cu un fir de arpagic.
Se aşază câte o ruladă din fiecare tip pe vase individuale, se decorează cu câteva picături din sos şi se serveşte cu nuci de pin şi arpagic.
Aperitive cu legume la gratar si ton
Pofta buna!
Platou de Aperitive cu Fructe de Mare