Aperitive cu oua de prepelita si rosii cherry
PrinteazaAperitive cu oua de prepelita si rosii cherry din: ouă de prepeliţă, ouă de găină, roşii, roşii cherry sau roşii obişnuite mici, unt, ierburi aromate: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru.
- 8 ouă de prepeliţă
- 4 ouă de găină
- 4 roşii
- 8 roşii cherry sau roşii obişnuite mici
- 2 linguri unt
- 2-3 legături ierburi aromate: mărar, pătrunjel, tarhon, cimbru
Mod de preparare:
Fierbi ouăle 15 minute, ca să fje tari. Le pui într-un vas cu apă rece, timp de 5 minute, apoi le cureţi de coajă.
Tai câte o felie subţire de la capetele ouălor, pentru ca acestea să poată sta în picioare.
Tai roşiile în jumătate şi le laşi să se scurgă de zeamă. Pui pe un platou ierburile aromate bine spălate.
Aşezi în mijloc ouăle mari de găină şi pe margine ouăle de prepeliţă.
Pui 1 lingură unt într-un cornet de hârtie şi desenezi roşiile cu buline mai mari şi mai mici.
Astfel ai pregătit pălăriile ciupercuţelor, pe care le lipeşti de ouă, tot cu ajutorul unei bucăţi mici de unt.
Poţi umple ouăle şi cu un amestec de brânză de vaci.
Pofta buna!