Aperitive cu pasta de peste si unt
PrinteazaAperitive cu pasta de peste si unt din: ulei, apa, faina, oua, peşte în ulei, telina, ceapă roşie, unt, piper negru mcinat, sare.
Ingrediente:
- 100 ml ulei
- 200 ml apă
- 150 g făină
- 5 ouă
Pentru pasta de peşte:
- 1 conservă (350 g) peşte în ulei
- 2 tulpini de ţelină
- 1 ceapă roşie
- 100 g unt
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui la fi.ert apa împreună cu uleiul. Când dă în clocot, stingi focul şi adaugi toată făina, amestecând energic până când se formează o sferă de aluat care se desprinde cu uşurinţă de pereţii vasului.
Laşi compoziţia să se răcorească puţin şi încorporezi pe rând ouăle: pui oul următor numai după ce ai înglobat primul ou.
In tava tapetată cu hârtie de copt, pui cu o linguriţă grămăjoare de compoziţie, cu distanţă între ele.
Le coci în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute la foc iute, apoi alte 10 minute la foc mic, până când se rumenesc frumos.
Ai grijă să nu deschizi uşa cuptorului în primele 20 de minute.
Pentru pasta de peşte, pasezi cu o furculiţa peştele din conservă, în prealabil bine scurs.
Toci mărunt tulpinile de ţelină şi ceapa curăţată.
Freci untul moale, topit la temperatura camerei şi încorporezi peştele, legumele, sare şi piper după gust.
Când gogoşelele sunt reci, le tai câte un căpăcel, fără să-l deprinzi de restul gogoşii.
Umpli gogoşile cu pasta de peşte.
Aperitive cu pasta de peste si unt
Pofta buna!
Bune aperitivele astea 🙂