Aperitive cu pasta de peste si unt

Printeaza

Aperitive cu pasta de peste si unt din: ulei, apa, faina, oua, peşte în ulei, telina, ceapă roşie, unt, piper negru mcinat, sare.

 

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 150 g făină
  • 5 ouă

Pentru pasta de peşte:

  • 1 conservă (350 g) peşte în ulei
  • 2 tulpini de ţelină
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g unt
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui la fi.ert apa împreună cu uleiul. Când dă în clocot, stingi focul şi adaugi toată făina, amestecând energic până când se formează o sferă de aluat care se desprinde cu uşurinţă de pereţii vasului.

Laşi compoziţia să se răco­rească puţin şi încorporezi pe rând ouăle: pui oul următor numai după ce ai înglobat primul ou.

In tava tapetată cu hârtie de copt, pui cu o linguriţă gră­măjoare de compoziţie, cu distanţă între ele.

Le coci în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute la foc iute, apoi alte 10 minute la foc mic, până când se rumenesc fru­mos.

Ai grijă să nu deschizi uşa cuptorului în primele 20 de minute.

Pentru pasta de peşte, pasezi cu o furculiţa peştele din conservă, în prealabil bine scurs.

Toci mărunt tulpinile de ţelină şi ceapa curăţată.

Freci untul moale, topit la tempe­ratura camerei şi încorporezi peştele, legumele, sare şi piper după gust.

Când gogoşelele sunt reci, le tai câte un căpăcel, fără să-l deprinzi de restul gogoşii.

Umpli gogoşile cu pasta de peşte.

 

Aperitive cu pasta de peste si unt

Aperitive_cu_pasta_de_peste_si_unt

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune aperitivele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.