Se aleg roşii de mărime medie şi nu prea coapte. Se taie un capac în zona codiţei şi se scoate cu o linguriţă interiorul mai moale (cu seminţe). Carcasa de roşie groasă de câţiva mm, astfel curăţată, se umple cu orice amestec pentru aperitive (în special salată de vinete, pastă de brânză, salată de boeuf). […]
Aperitive cu rosii
PrinteazaAperitive cu rosii din: rosii, ton, castravete, masline, marar, lamaie, crutoane.
- 8 roşii potrivite
- 300 g ton
- un castravete proaspăt
- 150g măsline
- o legătură mărar proaspăt
- zeama de la o lămâie
- crutoane
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă roşiile. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se lasă să se scurgă cu gura în jos.
Se scoate tonul din cutii, se scurge şi se zdrobeşte. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi se acoperă cu o folie alimentară de plastic.
Se taie măslinele mărunt, castravetele la fel şi se amestecă cu tonul.
Se condimentează cu sare şi piper şi se mai acreşte cu zeamă de lămâie. Se umplu roşiile, se ornează cu mărar şi se servesc cu crutoane.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum se prepara aperitivele in rosii
Aperitive cu rosii cherry
Aperitive cu rosii cherry din: branza de capra, ceapa verde, patrunjel, parmezan, sare, piper, aluat, rosii cherry. Ingrediente: 125 g brânză de capră proaspătă 1 lingură ceapă verde tocată 1/2 lingură pătrunjel tocat 1 lingură parmezan ras sare si piper 1 pachet aluat congelat 16 roşii cherry Mod de preparare: Se amestecă brânza cu ceapă […]
Pofta buna!