Aperitive cu salata de peste
PrinteazaO reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline.
- 1 l apa
- 1 lingurita sare
- 200 g malai
pentru umplutura:
- 1 cutie de ton in apa
- 3 linguri maioneza
- 4 linguri iaurt bine scurs
- 1 avocado
- 1 rosie
- 1 ceapa rosie
- cateva fire de patrunjel
- 100 g masline verzi sau negre, dupa gust, fara samburi
Mod de preparare:
Se prepară mămăliga, care se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţină grăsime şi se lasă să se răcească în totalitate. Apoi se decupează pătrate mici, care să poată fi. consumate dintr-o îmbucătură.
Se scurge peştele de zeama în care a fost conservat şi se pune într-un castron. Se taie fructul de avocado pe lung, în două, şi apoi, prin întoarcerea în sens invers, se desprind jumătăţile şi se scoate sâmburele. Pulpa se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu peştele, maioneza şi iaurtul.
Se adaugă roşia tăiată cubuleţe, ceapa roşie tăiată mărunt şi pătrunjelul fin tocat. Se amestecă cu grijă şi apoi se pune cu linguriţa pe fiecare pătrat. Se decorează cu felioare de măsline.
Aperitive cu salata de peste
Pofta buna!