Arancini cu mazare si carne
PrinteazaArancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry.
- 400 g orez
- 100 g unt
- 4 ouă
- 3 roşii
- 150 g carne de porc tocată
- 100 g mazăre
- 50 g alune tocate
- pesmet
- ulei de floarea-soarelui
- busuioc verde
- sare
- piper
- roşii cherry
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să rămînă un pic tare, căci altfel se deformează arancini (găluşte din orez). Se lasă să se răcească şi, cînd încă este cald, se amestecă cu două ouă şi cu untul. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune carnea tocată şi se prăjeşte. Se adaugă mazărea fiartă, roşiile date pe râzătoare, sare şi piper. Se prăjeşte pînă scade sosul, se presară busuiocul tocat, alunele şi se lasă să se răcească.
Se ia orez cu o lingură, se pune în mijlocul palmei şi se presează pînă capătă aspectul unei foi mai groase. Se pune compoziiţie în mijloc, se strînge orezul peste carne şi se formează aracini.
Ouăle rămase se bat cu o furculiţă şi se amestecă cu puţiină sare. Se trec arancini prin ouă, apoi prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei. Arancini se pot servi atît calzi, cît şi reci, cu o salată de roşii cu busuioc.
Arancini cu mazare si carne
Poftă bună!