O reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet, apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare de muraturi Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun […]
Ardei bulgaresti in otet
PrinteazaArdei bulgaresti in otet din: ardei, otet, apa, sare, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg ardei
- 1 l otet
- 200-300 ml apa
- 2 linguri de sare
- foi de dafin
- 200 g boabe de mustar si boabe de piper
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta).
A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), 250 gr. de zahar, 2 linguri mari de sare si
tot piperul.
La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri mari de boabe de mustar alb, 4 foi de dafin si ardei.
Ardeii se vor pune in borcan, nu se umple borcanul, deoarece trebuie sa se toarne in borcan compozitia de mai sus.
Dupa aceea se astupa borcanul cu celofan si se leaga.
La fel se va proceda cu toate borcanele.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ardei bulgăreşti
Ardei bulgăreşti Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g zahăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii […]
Pofta buna!