Ardei caliti
PrinteazaArdei caliti din: ardei, ceapa, usturoi, ulei, apa, sare, piper.
- 12 ardei graşi (de diferite culori)
- 2 cepe mari
- 4 căţei usturoi pisaţi
- 2/4 cană ulei
- 3/4 pahar apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii, bine spălaţi, fără cotoare şi seminţe, se taie felii.
Se pun la călit într-o cratiţă cu ulei încins şi când sunt gata se lasă pe o farfurie, la scurs. în acelaşi ulei se pun la călit ceapa tăiată cât mai mărunt şi usturoiul, adăugându-se sare, piper şi puţină apă.
Se lasă la foc mic, până la fierberea completă. Ardeii se pun pe platoul de servire şi sosul se toarnă deasupra.
Preparatul se serveşte rece, cu garnitură de măsline, fără sâmburi.
Pofta buna!