Muraturi cu ardei capia din: ardei, usturoi, zahar, sare, piper, otet, apa, foi de dafin, ardei iute. Ingrediente: 2 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 2 linguri zahăr 2 linguri sare o lingură boabe de piper 900 ml oţet 800 ml apă o foaie dafin un ardei iute Mod de preparare: Ardeii se spală […]
Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu
PrinteazaArdei capia copţi, conservaţi în suc propriu: ardei, sare
- 5 kg ardei capia rosii
- circa 1 lingura sare
Mod de preparare:
Alegi ardei sănătoşi, cât mai cărnoşi. îi ştergi şi îi coci pe flacăra iute a aragazului sau pe grătarul aşezat pe jarul încins.
Pe măsură ce se coc, îi scoţi într-o cratiţă cu capac şi presari pe ei puţină sare.
Laşi ardeii să se aburească timp de 10-15 minute.
Intrucât ardeii sunt fierbinţi, îţi umezeşti mâinile şi îi cureţi minuţios de coajă, cotoare şi seminţe, fără ca legumele să intre în contact cu apa.
Pui ardeii curăţaţi într-o strecurătoare şi îi laşi să se scurgă timp de 2-3 ore.
Ii aşezi în borcane cu volumul de 720-800 ml, astfel încât să rămână un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura borcanului.
Inchizi ermetic borcanele şi le aşezi într-o cratiţă mare, pe un grătar de lemn sau pe cârpe, între borcane pui ziare.
Torni apă până la nivelul umpluturii din borcan şi sterilizezi conservele timp de 30 de minute.
Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi la răcoare.
Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu
Pofta buna!
poate iti place si:
Muraturi cu ardei capia
POfta buna!
Incoming search terms:
- ardei copti la borcan in suc propriu
- ardei capia in suc propriu