Ardei capia cu umplutura
PrinteazaSe spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra.
Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii, se turăţă de cotoare şi de seminţe şi se spală. Se curăţă şi se toacă 2 tăţei de usturoi. Se rup bucăţi 2 felii de pâine albă veche de o zi. Se lasă să se scurgă carnea şi să se răcorească puţin.
Se îndepărtează pielea şi oasele şi carnea se taie mărunt. Se pasează cu usturoi, pâine, 100 g nuci tocate şi 150 g iaurt. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se umplu ardeii cu această cremă. Se servesc cu pâine şi se ornează cu pătrunjel.
Ardei capia cu umplutura
Pofta buna!