Ardei capia rosii în otet aromat

Printeaza

Ardei capia rosii în otet aromat din: ardei capia, otet, apa, sare grunjoasa, zahar, foi de dafin, boabe de piper, radacina de hrean, frunze de telina.

Ingrediente:

  • 5 kg ardei capia
  • 1 l otet
  • 1 l apa
  • 6 linguri sare grunjoasa
  • 300 g zahar
  • 4-5 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2 radacini de hrean
  • 2 legaturi de frunze de telina

 

Mod de preparare:

Speli ardeii şi îi tai cu grijă de jur-împrejurul cotoarelor, apoi le scoţi cu grijă, ca să se păstreze ardeii întregi.

Scuturi seminţele rămase în interiorul ardeilor. Torni într-o cratiţă apa, oţet, zahăr, sare, boabele de piper şi foile de dafin.

Când oţetul diluat începe să fiarbă, opăreşti pe rând ardeii, timp de 2-3 minute, apoi îi scoţi cu paleta.

Cureţi hreanul şi îi tai rădăcinile în sferturi,.apoi în bastonaşe.

Aşezi ardeii în borcane de 5 litri, cu felii de hrean printre ei. Deasupra pui tuipini de ţelină cu frunze.

Torni lichidul fierbinte în borcanele aşezate pe lame de cuţit. Imediat, le legi cu celofan dublu sau înfiletezi capacele.

Le depozitezi în cămară, la rece.

Ardei capia rosii în otet aromat

Ardei_capia_rosii_in_otet_aromat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.