Ardei capia rosu umplut la cuptor
PrinteazaO reteta de ardei capia la cuptor cu ulei de masline, paine integrala, seminte de pin, parmezan, ardei iute, capere, spanac si patrunjel.
- 2 ardei capia roşii, înjumătăţiţi, fără seminţe (nu îndepărtaţi codiţele)
- 2 linguri ulei de măsline, plus 1 linguriţă
- 1 felie pâine integrală
- 2 linguri seminţe de pin
- 2 linguri parmezan ras
- 1 ardei iute verde sau roşu, fără seminţe şi tocat
- 2 linguriţe capere
- 1 mână plină de pătrunjel, tocat mare
- 200 g frunze tinere de spanac
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau 170 grade C. Se pun ardeii pe o tavă, se stropesc cu ulei de măsline şi se presară cu puţin piper. Se coc 20 de minute. Intre timp, se prăjeşte pâinea în toaster, apoi se mărunţeşte în firimitu-i mari în mixer.
Se amestecă firimiturile cu seminţele de pin, parmezan, ardeiul iute, caperele, pătrurijelul şi cu restul de ulei. Se fierb cam 2 litri de apă. Se pune spanacul într-o strecurătoare în chiuvetă şi se toarnă lent peste el apa clocotită, astfel încât toate frunzele să se opărească.
Lăsaţi să se scurgă foarte bine. Stoarceţi excesul de apă. Se distribuie spanacul uniform pe cele patru jumătăţi de ardei, se acoperă cu amestecul de pâine. Se coc 15 minute.
Acest fel de mâncare poatefi servt ca garnitură pentru pui sau peşte la grătar. Ardeii capia sunt deosebit de dulci, dar se pot folosi făiă probleme şi ardei graşi.
Poftă bună!