Ardei capia umplut

Printeaza

O reteta de ardei capia umplut cu orez, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, pudra de curry, suc de lamaie, nuca de cocos, seminte de mustar, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii.

Ingrediente:Ardei capia umplut

  • 275 g orez
  • 8 ardei capia
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • coriandru tocat
  • pudră de curry
  • două linguri de suc de lămâie
  • două linguri de nucă de cocos
  • seminţe de muştar
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • sos de roşii

 

Mod de preparare:

Orezul se spală cu apă rece până se elimină tot amidonul, iar apa rămâne limpede. Se pune o oală cu apă la fiert, se presară puţină sare şi, când începe să clo­cotească, se adaugă orezul. Se lasă să fiarbă până este aproape moale, se clăteşte cu apă rece şi se lasă într-o stre­curătoare.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se prăjesc semin­ţele de muştar câteva secunde, apoi se presară legumele tocate.

Se călesc până se înmoaie, se adaugă pudra de curry, sucul de lămâie, sarea şi piperul. Se amestecă împreună cu orezul, se umplu ardeii capia şi se aşază pe un platou. Se înfăşoară cu folie de alu­miniu unsă cu ulei, se coc pe grătar 15 minute, apoi se pun pe farfurii.

Ardeii se servesc cu sos de roşii, presăraţi cu nucă de cocos şi coriandru tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.