Ardei capia umpluti cu orez si ciuperci
PrinteazaArdei capia umpluti cu orez si ciuperci din: ardei capia, orez, ciuperci, ceapa, rosii, muguri de pin, bore, ulei, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 10 ardei capia
- 5 linguri orez
- 300 g ciuperci
- 2 legături ceapă verde
- 500 g roşii mici
- 2 linguri muguri de pin
- 1/2 litru bors
- 4-5 linguri ulei
- o legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu o lingură cu ulei se pun ardeii curăţaţi si se lasă cât să se înmoaie si să se rumenească puţin. Se scot ardeii, se mai pun două linguri de ulei si se căleşte ceapa. Se adaugă ciupercile tăiate foarte mărunt.
Se lasă 15 minute pe foc si apoi se adaugă mugurii de pin un pic fărâmiţaţi cu sucitorul si orezul.
Se lasă încă 5 minute pe foc, se potriveşte gustul de sare, piper si mărar si se umplu ardeii. Se aşază într-un vas de cuptor, se pun roşiile, restul de ulei şi borşul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Se servesc cu mărar tocat pe deasupra.
Ardei capia umpluti cu orez si ciuperci
Pofta buna!