Ardei capia umpluti cu sardele

Printeaza

Ardei capia umpluti cu sardele din: ardei, file de sardele, usturoi, unt, faina, lapte, cimbru, foi de dafin, untdelemn, otet, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ardei capia umpluti cu sardele

  • 4 ardei capia rosii
  • 500 g fileuri de sardele
  • 4 catei de usturoi
  • 70 g unt
  • 60 g faina
  • 600 ml lapte
  • 2 fire de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri de untdelemn
  • 3 linguri de otet aromat
  • 1 fir de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti sardelele sa se desareze (se cumpara gata marinate de la magazinele de peste).Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie, adaugati faina si lasati sa se rumeneasca un minut, amestecand.

Stingeti cu lapte, adaugati doi catei de usturoi trecuti pe razatoare, lasati sa clocoteasca rantasul la foc foarte mic, amestecand. Puneti sare si piper.

Zdrobiti sardelele cu furculita si amestecati-le cu sosul de faina si usturoi. Sarati, piperati.

Scoateti codita si semintele ardeilor, fara sa le taiati carnea din interior. Scufundati-i trei minute in apa care clocoteste.

Scoateti ardeii, lasati sa se scurga si sa se raceasca, apoi umpleti-i cu compozitia de peste.Ungeti o tava cu untdelemn, puneti pe ea ardeii, mai stropiti-i si pe deasupra cu untdelemn, apoi puneti otetul si cei doi catei de usturoi ramasi, curatati si taiati in doua.

Lasati-i sa se coaca 10 minute la cuptor. Serviti-i presarati cu patrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.