Ardei capia umpluti cu varza
PrinteazaArdei capia umpluti cu varza din: ardei, varza, otet, ulei, apa, sare, piper, foi de dafin.
- 20 ardei capia
- 1 varză albă potrivită
- 500 ml oţet
- 1-2 linguri ulei
- 1 l apă
- 1 lingură sare
- boabe de piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Speli bine ardeii capia, le tai căpăcelul, cât mai aproape de coadă şi-i cureţi de seminţe şi nervuri.
Toci varza, o sărezi şi pui un pic de ulei şi amesteci bine. Umpli cu acest amestec ardeii şi-i aşezi apoi în borcane, după preferinţă, cu foi de dafin printre ei. Presari boabele de piper.
Separat, pui apa împreună cu oţetul şi sarea pe foc şi, după ce a fiert în câteva clocote, torni lichidul peste ardei. Legi cu celofan şi depozitezi în cămară.
Pofta buna!