Ardei conservati fara sare
PrinteazaSpeli ardeii, scoţi cotoarele, îi scutur bine de seminţe şi îi aşezi într-un vas mare. Torni peste ei apă clocotită să-i acopere. Acoperi vasul cu un şervet gros şi îl laşi să stea astfel până când apa este aproape rece.
Scoţi ardeii, îi scurgi şi îi pui într-un borcan mare de sticlă, fără a-i turti. Torni deasupra apă rece, nefiartă. Ii laşi 5-10 minute şi dacă este nevoie mai torni apă, pentru ca ardeii să fie bine acoperiţi.
Adaugi 5 linguri de ulei la fiecare borcan, apoi legi cu celofan dublu şi le păstrezi la loc răcoros şi uscat. Iarna scoţi cantitatea dorită, cu lingura de lemn, şi legi iar borcanul. Se folosesc pentru umplut şi prepararea unor mâncăruri.
Ardei conservati fara sare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei pentru umplut la borcan
- ardei gras pentru iarna
- ardei pt umplut pe iarna
- ardei gras la borcan pentru iarna