Ardei copt cu quinoa
PrinteazaArdei copt cu quinoa din: quinoa, ardei, ceapa, usturoi, ulei.
- 250 g quinoa
- 2 ardei
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- usturoi
Mod de preparare:
Se spală 250 g quinoa şi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas cu apă rece acoperit. Se coc 2 ardei graşi roşii sau galbeni, la cuptor sau pe plită, se pun pe o farfurie şi se acoperă.
Se tapetează o strecurătoare cu tifon şi se pun boabele de quinoa în ea.
Se aşază sita peste o oală cu apă, se acopera şi se fierbe la aburi 10 minute.
Se încing 2 linguri de ulei într-o cratiţă şi se călesc 5 minute 1 ceapă şi 1 căţel de usturoi, tocate, 1 ardei iute, câte 1 linguriţă coriandru şi cumin măcinat, 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată.
Se pun într-un castron 2 roşii decojite şi tocate, precum şi boabele de quinoa; se toarnă legumele călite şi se amestecă. Se adaugă ardeii graşi decojiţi şi tocaţi, cu tot cu zeama lor, ulei de măsline, oţet şi frunză de coriandru; se sărează şi se piperează.
Pofta buna!